Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 19:47 |

Crnadak u odvojenim susretima sa ambasadorima Japana i Kraljevine Švedske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u oproštajnu posjetu veleposlanika Japana u BiH Kazuyu Ogawu i u radnu posjetu veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga, s kojima je razgovarao o razvojnim projektima te evropskom putu BiH.

Crnadak je u razgovoru s veleposlanikom Ogawom istaknuo je da Bosna i Hercegovina i Japan imaju razvijene odnose u svim područjima, kao i nadu za još većim investicijama i ekonomskim aktivnostima Japana u BiH. Zahvalio je veleposlaniku Ogawi na angažmanu i uspješnoj suradnji tijekom mandata u BiH, a sugovornici su razmijenili mišljenja i o planiranim projektima i aktivnostima Vlade Japana u BiH.

Na sastanku ministra Crnatka i veleposlanika Hagelberga je ocijenjeno kako su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar Crndak je ponovio koliko je važna regionalna suradnja te kako je temeljni cilj BiH put u EU. S tim u vezi ministar je obavijestio veleposlanika Hagelberga i o predstojećoj Konferenciji zapadni Balkan u EU koja će biti održana u Banja Luci 23. februara ove godine.

Veleposlanik Hagelberg je najavio kako Kraljevina Švedska nastavlja ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji. Dodao je da će Švedska nastaviti da pomaže BiH na putu europskih integracija, naročito nakon nedavnog predstavljanja dokumenta Europske komisije Strategija o proširenju EU za zapadni Balkan, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Kinefuchi - Bašić: Jačanje međunarodne saradnje i partnerstva u borbi protiv nelegalnih aktivnosti

Japan izdao upozorenje za evakuaciju nakon snažnog potresa, očekuje se cunami

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana