Ekonomija     | 07.02.2018. 13:56 |

Bradara: Vidljiv napredak u kod budžetskih korisnika po preporukama revizije

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju Parlamenta Fedracije BiH danas je u Sarajevu počela drugu fazu saslušanja korisnika za 2016. - privredna društva kojima je osnivač Federacija - koja bi trebala biti okončana do 13. februara.

Predsjednica komisije Lidija Bradara izjavila je da su završili saslušanje 19 korisnika budžeta za 2016. koji su imali negativno mišljenje ili mišljenje s rezervom, te da su na prošloj sjednici komisije utvrdili zaključke koje su uputili u parlamentarnu proceduru. 

Istakla je da im je važno da kontinuirano prate ponašanje budžetskih korisnika vezano za preporuke iz ranijih godina, u čemu su vidjeli značajan napredak.

- Želja nam je da konačni izvještaj bude usvojen u oba doma Parlamenta prije usvajanja plana Vlade FBiH za 2018. kako bi svako ministarstvo u svoj plan rada uvrstilo preporuke revizije - rekla je Bradara.

Pojasnila je da po proceduri Ured za reviziju iznese najvažnije nalaze revizije nakon čega subjekti revizije iznesu svoje argumente da bi na kraju Komisija usvojila zaključke po određenim pitanjima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo