Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 12:48 |

Oslobođen Kurti Ganija za neovlašteni promet drogama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Nakon održanog glavnog pretresa u predmetu protiv Kurti Ganije, Sud BiH je donio i javno objavio presudu kojom je optuženi Kurti Ganija oslobođen od optužbe za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

Sud je optuženog Ganiju oslobodio od optužbe da je u junu i julu 2014. dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora, organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal kojoj su kao pripadnici pristupili J. S., A. N., I.K., Z.V. i druge njima poznate osobe, a koja grupa je organizovana radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljnjoj međunarodnoj prodaji, uvoza i izvoza, slanja i isporuke opojne droge "cannabis sativa L.-marihuana“, s područja Republike Crne Gore na teritorij BiH, a s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Sud je takođe donio rješenje kojim se optuženom Kurti Ganija ukida pritvor određen rješenjem Suda BiH od 27.09.2016. godine, saopćeno je iz tog suda. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Njemačka vlada obećala se pozabaviti rastućim kriminalom

Narko bande jačaju, raste broj pucnjava u Bruxellesu, tvrde zvaničnici

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta