Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 09:02 |

Pola milijuna maraka za mostarsku zračnu luku

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. veljače (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović i ministar prometa i veza Stjepan Krasić razgovarali su u utorak s direktorom Zračne luke Mostar Marinom Raspudićem i rukovoditeljem Službe tehnike i održavanja Ibricom Berberovićem o aktualnom stanju i planovima za budućnost Zračne luke Mostar.

Predstavnici županijske Vlade izrazili su spremnost za nastavkom konkretne financijske potpore, pa će za tu nakanu i ove godine osigurati 500.000 maraka, kako bi se Mostar i HNŽ, u što skorije vrijeme, zračnim putem povezali s destinacijama u Europi i svijetu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

Sudionici sastanka složili su se kako snažnijeg razvitka gospodarstva, osobito turizma, nema bez jačanja i razvitka Zračne luke Mostar.

Raspudić i Berberović zahvalili su Vladi na pruženoj potpori, kao i na spremnosti da i dalje podupire razvitak Zračne luke Mostar, ističući kako je u 2017. godini ostvaren rekordan prihvat putnika što potvrđuje veliki interes turista i gospodarstvenika za ovaj prostor.

Dodali su kako su u tijeku završni razgovori s nekoliko avioprijevoznika, te kako će se već tijekom ove godine iz Mostara letjeti u nekoliko europskih gradova.

Podsjetili su i na to kako su tijekom 2017. godine napravljeni značajni radovi na proširenju terminalne Zračne luke, što će osigurati još bolje uvijete za rad i kvalitetniji prijam putnika.

- Svjesni smo značaja Zračne luke Mostar i njezine uloge u razvitku gospodarstva, osobito turizma u našoj županiji. Stoga nismo dvojili da i ove godine izdvojimo 500.000 maraka kako bismo uskoro ostvarili naše zacrtane ciljeve i Mostar povezali sa što više gradova - kazao je Herceg.

Izrazio je spremnost Vlade da i u sljedećim godinama još snažnije sudjeluje u razvitku Zračne luke Mostar, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'