Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 06.02.2018. 15:48 |

Trumpovi advokati strahuju od njegovog svjedočenja u istrazi o ruskom uplitanju

FENA Internet

WASHINGTON, 6. februara (FENA) – Advokati američkog predsjednika Donald Trumpa traže od njega da izbjegne svjedočenje pred specijalnim istražiteljem Robertom Muellerom, u vezi sa ruskim uplitanjem u izbore u SAD, prenosi Reuters, pozivajući se na The New York Times.

Trumpovi zastupnici, navodno, strahuju od njegovog iskaza u kojem bi mogao nenamjerno naštetiti sebi, obzirom da je sklon kontradiktornim izjavama te se boje da bi mogao biti optužen za lažni iskaz.

Trump je izjavio da bi bio spreman odgovarati na pitanja Muellera pod zakletvom.

- Zapravo, jedva čekam da dođe do toga – rekao je Trump. No, njegov pravni tim ne misli da je to dobro. Specijalni istražitelj je već saslušao niz njegovih bliskih saradnika, a neki iz predsjedničke kampanje su već sklopili nagodbu. Trump negira da je bilo ikakvih koordiniranih aktivnosti sa Moskvom te cijelu istragu opisuje kao „lov na vještice“.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'