Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 15:18 |

Optužnica protiv Samira i Halide Redžović zbog nedopuštene trgovine lijekovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Samira Redžovića (1970) i Halide Redžović (1972) iz Brčkog, koji se terete za nedopuštenu trgovinu lijekovima.

Optuženi se terete da su od juna do augusta 2011. godine u Brčkom, suprotno odredbama članova 29., 31. i 70. Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, naovlašteno nabavljali i prodavali lijekove čiji promet zahtijeva odgovarajuća odobrenja nadležnih institucija.

Prema navodima optužnice, prvooptuženi je prilikom kontrole i pregleda putničkog vozila kojim je upravljao, a koji su obavile ovlašene službene osobe, u dva navrata spriječen u namjeri da radi zarade proda prethodno nabavljenu određenu količinu lijekova.

Optužena Halida Redžović se tereti da je s ciljem da pomogne prvooptuženom u prodaji tableta i u dogovoru s njim, navedene tablete skrivala u više objekata.

Prilikom pretresa putničkog motornog vozila i prostorija koje su koristili optuženi, pronađena je i oduzeta velika količina lijekova.

Optuženi Samir Redžović se tereti za produženo krivično djelo nedopuštena trgovina, a Halida Redžović za krivično djelo - nedopuštena trgovina.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

U Banjoj Luci realizovana akcija u brobi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije

Tužilaštvo BiH - Prijedlog pritvora za trojicu osumnjičenih za organizirani kriminal

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'