Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 13:04 |

KS - Veće plaće policijskim službenicima, osnovica za obračun 295 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6.februara (FENA) - Policijski službenici u Kantonu Sarajevo imat će veće plaće, jer će osnovica za obračun od 1. januara ove godine biti 295 KM.

Tako je utvrđeno Sporazumom o osnovici za obračun plaća policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS koji su danas potpisali premijer KS Elmedin Konaković i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Mirza Hadžiabdić.

Premijer Konaković je kazao da će u skladu sa ranije potpisanim Kolektivnim ugovorom između Vlade i tog sindikata, osnovica za obračun plaće policiji umjesto dosadašnjih 289,5 KM biti 295 KM, tako da će janurasku plaću policajci dobiti obračunatu s novom osnovicom.

- Vlada KS je uložila maksimalne napore da se poprave i unaprijede uslovi rada policije. Mnogo je investirano u opremu, osigurali smo i prijem novih ljudi, a posebno nam je drago što policija na terenu u mandatu ove Vlade ima već drugi put povećanje plaća - naglasio je premijer Konaković, nakon potpisivanja tog sporazuma.

Predsjednik Hadžiabdić je uime članova Sindikata policije KS iskazao zadovoljstvo odnosom i socijalnim dijalogom koji su postigli sa aktuelnom Vladom KS, te izrazio očekivanje da će vrlo brzo okončati i izradu određenih zakonskih i podzakonskih akata koja se tiču policije i državnih službenika i namještenika u ministarstvu.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Napao žene na splitskoj Rivi, policija ga uhitila

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana