Ekonomija     | 06.02.2018. 12:05 |

Čitluk: Štete od niskih temperatura 3,5 milijuna KM, država će nadoknaditi 5%

FENA Mladenka Krilic

ČITLUK, 6. veljače (FENA) - Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća Općine Čitluk najavilo je skori početak isplate novčanih sredstava svim oštećenim pravnim i fizičkim osobama koje su prijavile štetu na poljoprivrednim kulturama, nastalu niskim temperaturama od 19. do 22. travnja prošle godine, na području te općine.

Isplata bi trebala početi krajem veljače, nakon što prijavljeni dostave svoj broj tekućeg računa, za što imaju rok od 15 dana, počevši s utorkom, 6. veljače.

Kako se navodi u obavijesti Povjerenstva, procijenjena šteta od niskih temperatura kod fizičkih i pravnih osoba na području općine Čitluk iznosi 3.493.593 maraka, a za saniranje štete osigurano je 189.344 marke, i to: Federacija BiH 60.000 maraka, HNŽ 67.000 maraka i Općina Čitluk 62.344 maraka.

Novčana sredstva isplaćivat će se podnositeljima prijava (fizičkim i pravnim osobama) u iznosu 5,42 posto od procijenjene štete.

Sredstva se neće isplaćivati pravnim osobama koje koriste poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu bez zaključenog ugovora o najmu ili koncesiji s Općinom Čitluk ili mjerodavnim ministarstvom Vlade HNŽ-a.

Općina Čitluk vršit će isplatu novčanih sredstava podnositeljima prijava na temelju Izvješća-Elaborata Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, navodi se u obavijesti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Općina Čitluk novčano pomaže studente

U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!