Servisne informacije

U BiH padavine u drugom dijelu dana

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U većem dijelu Bosne danas dugotrajna niska naoblaka. Postepeno jače naoblačenje s juga u drugoj polovini dana.

Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati. Većinom u nizinama će padati kiša. Snijeg u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg. Padavine nisu obilne. U većem dijelu BiH vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, a na jugu BiH od 7 do 11 stepeni.

Prijepodne je u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne bilo pretežno vedro. U većem dijelu Bosne preovladava niska naoblaka. Vedro je i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 10.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Sokolac -4, Bihać, Bugojno i Srebrenica -2, Sarajevo i Tuzla -1, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Zenica i Zvornik 0, Banja Luka, Brčko, Livno i Prijedor 1, Doboj 2, Stolac 3, Grude i Trebinje 4, Mostar i Široki Brijeg 6 i Neum 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J.Č.