Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 10:46 |

SDA: Izazivanje kaosa i pokušaj paralize osnovni motivi djelovanja SDP-a i DF-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. veljače (FENA) - Izvršni odbor Kantonalnog odbora Hercegovačko-neretvanskog kantona smatra kako su glasovanjem protiv SDA-ovog prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH, kojim se, među ostalim, rješavalo pitanje izbora u Mostara, SDP i DF pokazali svoju "teatralnu i dvoličnu politiku".

"Nakon ovakvih poteza postaje jasno koliko je dramatizacija koju su proizveli zakazivanjem sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na temu izmjena Izbornog zakona bila apsurdna i lažna. Nevjerojatnim se čini podatak da SDP i DF izmjene izbornog zakona zanimaju na nivou FBiH, dok su nezainteresirani na nivou BiH. Iz svega se jasno može zaključiti da su fabriciranje kriza, izazivanje kaosa i pokušaj paralize u Federaciji osnovni motivi njihovog djelovanja u izbornoj godini", priopćeno je iz hercegovačko-neretvanske SDA.

Iz SDA navode kako se ta stranka sama bori za "koliko-toliko funkcionalan Grad Mostar", dok briga SDP-a i DF-a za Mostar "naprasno prestane kada se ugase svjetla javnih i TV pozornica".

"Činjenice s terena puno više govore od priopćenja i ispraznih optužbi opozicije. Najeklatantniji primjer brige, odnosno ne brige za Mostar, SDP je iskazao u prethodnom mandatu, kada su imali vodeće poluge vlasti. Ogledalo, možda i najveća sramota 'drugova' je Partizansko groblje koje dok su bili vlast nisu obilazili, spominjali niti pokušavali bilo kako zaštititi. Kada pređu u opoziciju izuzetno su zainteresirani za njegovo trajno rješavanje i obnovu.

Pozivamo vas da ne pravite grešku iz 1992.godine. Historijski značaj procesa koji čekaju BiH ne traže politikanstvo već državnički odnos svih političkih subjekata. Predizborni inženjering i jeftini spinovi ne mogu biti ispred interesa BiH", poručili su iz SDA.

(FENA) R. G.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo