Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 11:07 |

FUCZ: Vodostaj Save u porastu duž cijelog toka kroz Posavski kanton

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Vodostaj Save je u porastu duž cijelog toka kroz Posavski kanton, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati, iznosio je 199,20 m.n.m..

Tačka preljeva je 200 m.n.m., te je u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme, nivo vodostaja  viši za 10 cm. Vodostaj rijeke Une iznosi 58 cm, a visina snijega iznosi 45 cm. Vodostaj rijeke Sane iznosi 145 cm, a visina snijega iznosi 15 cm. Trebižat, vodomjerna postaja Humac, vodostaj 252 cm u 7.30 sati, jučer 272 cm.

U vremenskom periodu od 11.00 do 14.00 sati 7. februara operateri pirotehničkog tima za uništavanje eksplozivnih sredstava Norveške narodne pomoći, izvršit će uništavanje pronađenih eksplozivnih sredstava ( kasetna municija-MK3) na radnom zadatku KM-T-ID:0082 Malo Polje, općina Mostar.

Eksplozivna sredstva koja budu pronađena do zakazanog dana uništavanja, također će biti uništena na dan uništavanja.

U Posavskom kantonu jučer su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, uskladištili ručnu bombu u magacin eksplozivnih sredstava, pronađenu na obali rijeke Save, u blizini Savskog nasipa.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Sarajevo zaprimio je dojavu od građanina, o pronalasku nepoznatog neekspolodiranog ubojnog sredstva, u  ulici Osik br. 169, Općina Ilidža.

Informacija o pronalasku neeksplodiranog ubojnog sredstva, upoznati su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite.

Na zahtjev Općine Konjic, Federalna uprava civilne zaštite, će danas angažovati USAR tim od 10 ljudi, sa kompresorom, a u cilju pomoći oko razbijanja stijene, koja je udarila u stambeni objekat u naselju Pleha.

Jedan dio tima će razbijati stijenu, a drugi dio će vršiti uklanjanje materijala, kako bi se stvorili uslovi za sanaciju nastale štete, te izbjegla daljnja devastacija objekta.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

FUCZ - Izvučeno vozilo iz Bregave, u njemu nađeno jedno beživotno tijelo

FUCZ - Požar na području općine Kladanj još uvijek aktivan

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo