Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 09:40 |

U Širokome Brijegu položeni vijenci za pobijene hercegovačke franjevce

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 6. veljače (FENA) - U povodu obilježavanja Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokome Brijegu u ponedjeljak su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položila izaslanstva Grada Širokog Brijega, Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat pri HNS-u BiH, te predstavnici Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke županije i Hrvatskog dokumentacijskog centra iz Mostara.

Od 2012. godine 7. veljače se u Širokom Brijegu obilježava kao Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk, u znak sjećanja na franjevce i Hrvate ubijene u Drugom svjetskom ratu i poraću, dok je taj dan Županija zapadnohercegovačka proglasila Danom sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja.

U sklopu manifestacije "VIII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca" u ponedjeljak je u samostanskoj crkvi misu zadušnicu predslavio fra Domagoj Šimić.

Dodijeljene su i nagrade nagradnog natječaja na temu pobijeni franjevci, za uzrast osnovnoškolaca. Prvu nagradu dobila je Nika Bubalo iz Širokog Brijega za literarni uradak "Velikani našega vremena", drugu nagradu dobio je zajednički literarni uradak "Istina je jedna" učenika VII. razreda OŠ Biograci, a treću je dobila Viktorija Kožul iz Širokog Brijega za uradak "Pobijeni franjevci", priopćeno iz Vicepostulature postupak mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Širokom Brijegu obilježena 79. godišnjica komunističkog zločina nad hercegovačkim franjevcima

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'