Servisne informacije

U BiH oblačno, do kraja dana padavine

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U većem dijelu Bosne danas će biti dugotrajna niska naoblaka. Postepeno jače naoblačenje s juga sredinom dana. Nove padavine se očekuju sa juga od poslijepodnevnih sati.

Većinom u nizinama će padati kiša. Snijeg u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg. Padavine nisu obilne.

U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena. 

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jutros je vedro. U većem dijelu Bosne preovladava niska naoblaka. Vedro je i na planinama.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -9 stepeni, Bjelašnica -8, Ivan-sedlo i Livno -5, Grude -4, Bihać, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg -3, Srebrenica i Stolac -2, Gradačac, Jajce, Tuzla i Zenica -1, Banja Luka, Brčko i Sanski Most 0, Doboj i Trebinje 1, Mostar 2 i Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

(FENA) J.Č.