Bosna i Hercegovina     | 05.02.2018. 19:14 |

Delegacija Grada Sarajeva boravila u Dubrovniku povodom Dana Grada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Igor Gavrić, zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela i vijećnica Snežana Omukić boravili su u službenoj posjeti Dubrovniku povodom obilježavanja Dana tog grada i blagdana zaštitnika Dubrovnika Sv. Vlaha.

Posjeta je realizirana na poziv gradonačelnika Mate Frankovića.

Delegacija Grada Sarajeva prisustvovala je protokolarnim događajima iz programa  manifestacije te svečanoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj su dodijeljena godišnja javna priznanja odnosno nagrade Grada Dubrovnika.        

Dio manifestacije bilo je i tradicionalno puštanje golubica i podizanje barjaka pred crkvom dubrovačkog zaštitnika te otvorenje 1046. Feste Sv. Vlaha, poslije čega je uslijedila "Večer od Kandelore" u tvrđavi Revelin.

Drugog dana posjete je delegacija prisustvovala svečanoj misi ispred Katedrale, a potom i tradicionalnoj procesiji, poslije čega su barjaktari pozdravili Prvostolnicu, biskupe i festanjule.      

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica upriličili su prijem za predstavnike gradova prijatelja Sarajeva, Graza i Vukovara.

Prijemu su prisustvovale i privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje sa suradnicima.

Predstavnici Grada Dubrovnika gostima su zahvalili što su dolaskom uveličali ovogodišnju Festu Sv. Vlaha i Dan Grada te izrazili želju za aktivnijim nastavkom suradnje prijateljskih gradova Sarajeva i Dubrovnika, razvojem konkretnih projekata, uz naglasak na intenziviranju turizma, kulturne, ali i svake druge saradnje s Gradom Sarajevo, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!