Bosna i Hercegovina     | 05.02.2018. 16:36 |

Skrobo: U ovoj godini izgraditi OŠ 'Safvet-beg Bašagić' u Novom Travniku

FENA Marija Augustinovic

NOVI TRAVNIK, 5. veljače (FENA) - Za završetak izgradnje i opremanje nove zgrade Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" u Novom Travniku potrebno je oko 250.000 KM - izjavila je za Fenu direktorica ove škole Nizada Skrobo, ističući kako očekuje da učenici tijekom ove godine usele u novu školu.

 Skrobo je istaknula da učenici nastavu pohađaju u teškim uvjetima, u zgradi koja nije planirana kao škola.

- Očekujemo da se djeca usele u novu školu u ovoj godini, a to smo i obećali roditeljima. Od rata smo podstanari u jednom đačkom domu, a to je, ustvari, zgrada sa pet katova. Imamo učionice u podrumu i na tavanu, sa starim namještajem koji su druge škole odbacile, tako da su, zaista, uvjeti za nastavu kritični. Imali smo povećanje broja učenika, pa smo dva odjeljenja morali prebaciti u zgradu srednje škole - kazala je Skrobo.

 Kamen-temeljac za novu zgradu Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" postavljen je 2008. godine, od kada je, kako ističe Skrobo, uloženo oko dva milijuna KM.

 Kako je kazala, u financiranju radova su sudjelovali Vlada SBŽ-a, Općina Novi Travnik i Vlada Federacije BiH, dok je Vijeće ministra BiH ovih dana iz proračunske rezerve izdvojilo 100.000 KM za sufinanciranju izgradnje i vanjskog uređenja nove škole.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji objekta Službe hitne medicinske pomoći u Zenici

Počeli radovi na izgradnji raskrsnice i isključnih traka na Stupu

U Šujici će se graditi spomen-obilježje povodom zaustavljanja JNA tenkova

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo