Bosna i Hercegovina     | 04.02.2018. 14:15 |

Nezavisni blok organizovao savjetovanje za mlade i žene

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Nezavisni blok je tokom ovog vikenda u Sarajevu organizovao savjetovanje za mlade i žene o temi izrade politika koje trebaju osloboditi potencijale naše zemlje i pokrenuti BiH, na kojem su učestvovali i predstavnici partnerske Konzervativne stranke iz Velike Britanije.

U sklopu savjetovanja održana je i javna tribina za mlade i žene, na kojoj je učestvovalo 150 predstavnika Bloka mladih i Bloka žena, a uvodna izlaganja su imali predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, predsjednica Bloka žena Dženana Hodžić, predsjednik Bloka mladih Salih Mehić i članovi Predsjedništva NB-a Azra Atagić Ćatović i Kemal Dizdarević. 

Šepić je rekao da je vrijeme za novu politiku u BiH, politiku koja ima kapacitet i rješenja za probleme sa kojima se danas susreću građani Bosne i Hercegovine.

- Zato su novi ljudi, mladi i obrazovani naša najveća snaga i oni čine preko 80 posto članstva i strukture organa Nezavisnog bloka. Uvjeren sam da ćemo sa novim potencijalom unijeti drugačiji pristup u politici i pokazati da ona može biti u službi građana i njihovih potreba. Na ovom savjetovanju smo govorili o prioritetima i Nezavisni blok će kroz svoje djelovanje koristiti najbolje prakse modernih demokratskih društava - izjavio je Šepić, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo: Savjetovanje o osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju

Bašić na Stručnom savjetovanju tužilaca u Neumu

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'