Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 14:45 |

SDS traži da ministar Lukač podnese ostavku

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 2.februara (FENA) - Iz Srpske demokratske stranke (SDS) zahtijevaju od ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača da podnese ostavku zbog, kako je saopćeno, narušene bezbjednosti u RS-u i zloupotrebe službenih ovlaštenja.

-Lukač je pretvorio policiju u Informbiro za obračun s političkim neistomišljenicima. Najbolji dokaz za to je Lukačevo jučerašnje saopćenje u kojem je načelniku Teslića Milanu Miličeviću presudio i prije suda, i bez podignute optužnice. I to ga je presudio jer nije aktivirao bankovnu garanciju preduzeću koje je prije otvaranja ponuda obavijestilo Komisiju da odustaje od tendera. I to mu je bilo malo, pa je dao izjavu u kojoj je Miličevića nazvao 'kriminalcem', što jasno govori da je čitav slučaj lično on montirao u kordinaciji s ministrom zdravlja Draganom Bogdanićem - tvrdi predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Optužio je ministra unutrašnjih poslova RS-a da „zloupotrebljava položaj za blaćenje političkih protivnika“, te da mu istovremeno "ne pada na pamet" da procesuira predmete organiziranog kriminala.

Pozvao je Lukača da, između ostalog, odgovori šta je s istragom protiv ministra Bogdanića zbog negativnog revizorskog izvještaja i nezakonite bankovne garancije od 11 miliona KM te šta je s istragama u predmetima ''Farmland'', ''Boska'', ''Birač'' gdje je pokradeno 1,5 milijardi KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije