Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 14:22 |

FERK održao redovitu sjednicu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. veljače (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj redovitoj sjednici donijela je Odluku o usvajanju Nacrta pravilnika o nadgledanju kojim se, između ostalog, propisuju opće odredbe o nadgledanju vezane za postupanje članova Povjerenstva za nadgledanje i postupanje imatelja dozvole, vrste, način i postupak provedbe nadgledanja, uključujući i odredbe vezane za izvješće o nadgledanju i odlučivanje FERK-a po istom, kao i izvršenje naloženih mjera.

Opću raspravu o nacrtu, FERK će održati 14. veljače s početkom u 10.30 sati u svojim prostorijama u Mostaru.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije izdana je podnositelju zahtjeva „SUŠA COMMERCE“ d.o.o. Visoko za vjetroelektranu „Moštre 1“, naselje Zimča, općina Visoko predviđene godišnje proizvodnje 1.080 MWh.

Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, solarnoj fotonaponskoj elektrani „ENERGO SOLAR“, u naselju Risovac, općina Jablanica, predviđene godišnje proizvodnje 25,00 MWh dobio je podnositelj Solarna elektrana „ENERGO SOLAR“ vl. Nikole Marića.

Izdane su i tri dozvole za opskrbu električnom energijom II. reda i to podnositeljima: Vitol-Adriatik d.o.o. iz Sarajeva, G-Petrol d.o.o. Sarajevo te HEP Energija d.o.o.

Gospodarskim društvima „PROMING“ d.o.o. Bugojno i ERDAL d.o.o. iz Sarajeva izdane su dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om. Nadalje, izdane su i dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom za podnositelje „PROMING“ do.o. Bugojno i  DOO „IBRAHIMOVIĆ“ Bosanska Krupa.

Dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om izdane su podnositeljima zahtjeva „PROMING“ d.o.o. Bugojno i ERDAL d.o.o. iz Sarajeva.

Uz navedeno, FERK je donio i rješenje o oduzimanju dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za imatelja dozvole „AHMETSPAHIĆ PETROL“ d.o.o. Sarajevo te rješenja o oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om imateljima dozvola „AHMETSPAHIĆ PETROIL“ d.o.o. Sarajevo i „RPC Superfos Balkan“ d.o.o. iz Gračanice.

Razmatrano je i usvojeno i rješenje o oduzimanju dozvole (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom imatelja dozvole „AHMETSPAHIĆ PETROL“ d.o.o. Sarajevo.

U postupak opće rasprave upućen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja „EKO-REM“ d.o.o. Sarajevo.

Tekst nacrta može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba. Zainteresiranu javnost pozivamo da se detaljnije informira o predmetnim nacrtima, kao i mogućnostima sudjelovanja u postupku preko naše web stranice.

FERK je na današnjoj sjednici razmatrao i usvojio i tri rješenja po žalbama kupaca, priopćeno je iz te komisije.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

EPBiH uputila prijedlog FERK-u za uvođenje novog cjenovnog modela električne energije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana