Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 13:11 |

Chhabra: Saradnja sa ZDK će u ovoj godini biti značajno proširena

FENA

ZENICA, 2. februara (FENA) - Nerezidentni ambasador Indije za BiH Rahul Chhabra je danas tokom radne posjete Zeničko-dobojskom kantonu, gdje se susreo s kantonalnim premijerom Miralemom Galijaševićem, najavio da će saradnja s ovim kantonom biti značajno proširena u ovoj godini. 

Razmijenjene su tokom susreta informacije o stanju privrede, društvenom i ekonomskom aspektu u ZDK-u, kao i djelovanju Indije na području BiH.

-Upoznali smo ambasadora s našim mogućnostima za ekonomsku i svaku drugu razmjenu, a dobili smo konkretan prijedlog stipendiranja studenata, kao i saradnje s obzirom na to da Indija želi otvoriti dva IT centra u Sarajevu i Banjoj Luci - rekao je nakon sastanka Galijašević. 

Ambasador Chhabra je zahvalio na otvorenoj saradnji i najavio da će u Zenici biti održano nekoliko manifestacija kojima će biti obilježeni značajni datumi, kao što je Međunarodni dan joge sredinom juna.

-Uputili smo poziv da se privrednici pojave na poslovnim susretima u Indiji tokom marta, te želimo da kroz niz programa i projekata najavimo sve mogućnosti koje nudi Indija za saradnju s BiH, tako da se radujemo da ćemo imati još puno događaja u BiH. Posebno se radujem posjeti Zavidovićima, jer ću se upoznati sa mnogim detaljima vezanim za tu lokalnu zajednicu i posebno za Krivaju i njene probleme - rekao je ambasador Chhabra.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta