Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 18:26 |

Radončić: Od glavne tužiteljice Tadić očekujem da se otkriju Delalićeve ubice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Nakon oslobađajuće presude koju je Misija vladavine prava Evropske unije na Kosovu (EULEX) izrekla Naseru Keljmendiju za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da od Tužilaštva BiH i glavne tužiteljice Gordane Tadić traži da razmotri i odredi novi tužilački tim pred kojim će se naći svi oni koji su "montirali" optužnicu njemu i drugima da bi sakrili prave ubice.

Kako je rekao Radončić, u saopćenju za javnost SBB-a, isto se odnosi i na montiranu optužnicu protiv njega u Sarajevu, a u "režiji Gorana Salihovića, Bože Mihajlovića i Dubravka Čampare", koja se, tvrdi on, naslanjala na nepostojeći slučaj u Prištini.

Zbog toga je, kaže, nevin ležao u pritvoru, sa više drugih osoba, i zbog čega su on i njegova porodica, kao i politički projekt SBB-a, "preživjeli neviđenu i dugogodišnju harangu".

- Od početka smo tvrdili da, kada je ubistvo rahmetli Delalića u pitanju, optužnica jeste montirana u Sarajevu i naručena od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića i braće Čampara. Sada je jasno da je to potvrđeno oslobađajućom presudom međunarodnih sudija u Prištini - kazao je Radončić. 

On tvrdi da je "slučaj Keljmendi" i njegovu ulogu u tome lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović "besramno iskoristio i zluoptrijebio da pobijedi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH 2014. godne" i to, kaže, nije najveći problem.

- Delalić, njegova porodica i pravda to zaslužuju jer su platili najveću cijenu bošnjačke državne mafije koja stoji iza ubistva, sakrivanja pravih ubica i pokušaja da se ovaj slučaj pripiše meni - istakao je lider SBB-a.

Za osuđujući dio za Nasera Keljmendija kazao je da je to sudski potvrđeno krivično djelo "očito podlo zloupotrijebljeno da se fabriciraju spomenute dvije optužnice" protiv njega, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.             

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radončić u Travniku - SBB će napraviti najbolji rezultat od svog osnivanja

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Radončić: Mora prestati praksa miješanja politike u pravosuđe

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana