Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 13:16 |

BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Bosna Bank International (BBI) osigurala je iz svog "Charity fonda", na molbu dobrotvornog društva "Merhamet" Kupres, stipendije za 17 učenika povratnika na područje općine Kupres, uzrasta od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje.

Odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu Erna Mešan jedna je od dobitnika stipendije. Ona je, sa svojom ekipom, osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva, a planira studirati arhitekturu ili ekonomiju. Zahvalna je BBI banci i "Merhametu", a stipendija će joj, kaže, dobro doći.

- Planiram štedjeti da bi upisala fakultet. Željela bih studirati arhitekturu ili ekonomiju i poduzetništvo jer me to zanima - kaže Erna koja živi sa roditeljima i trojicom braće.

Stipendije učenicima uručio je direktor Marketinga i komunikacija Bosna Bank International Dino Selimović koji je istaknuo da BBI banka od osnivanja, na različite načine, stipendira učenike i studente iz BiH.

- Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit - izjavio je Selimović. Dobitnicima stipendija poručio je da nastave vrijedno učiti i usavršavati znanja.

Dodao je da će Filijala BBI banke iz Bugojna, kroz povoljne finansijske linije (naročito Tursku finansijsku liniju), podržati povratnike u Kupres da bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice.

- Naime, povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove, bave se poljoprivredom i stočarstvom - istaknuo je.

- Predsjednik dobrotvornog društva "Merhamet" Kupres Safet Pilić zahvalio je BBI banci i naglasio da je za ljude s tog područja, osim materijalne podrške, važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju - saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Obilježena 32. obljetnica pada Kupresa

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu