Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 11:45 |

Projekat 'Obrok za sve' u Prijedoru i Kozarskoj Dubici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Udruženje 'Pomozi.ba' donacijom od 30.000 KM započelo je projekat "Obrok za sve" u Prijedoru i Kozarskoj Dubici.

To udruženje jučer je u Prijedoru potpisalo sporazum o saradnji s partnerskim Udruženjem "Narodna kuhinja Optimisti Prijedor", kojem su precizirali da će im donirati robu u vrijednosti preko 42.000 KM.

"Obrok za sve" je stalni projekat Udruženja 'Pomozi.ba' u sklopu kojeg je do sada 300 socijalno ugroženih starih, bolesnih i iznemoglih ljudi na području Sarajeva, Ilijaša, Breze, Kaknja, Vareša i Visokog dobivalo obrok na svoj kućni prag.

Od novembra 2017. godine projekat je započet i u Mostaru uz podršku Udruženja "Zajedno za naš grad" Mostar, a od ponedjeljka, uz podršku Udruženja "Narodna kuhinja Optimisti" i Udruženja mladih "Fokus" Kozarska Dubica, porojekat se širi na druge gradove.

Na tom području će se za početak isporučivati 50 obroka na "kućni prag" starih, bolesnih i iznemoglih ljudi, te će 160 osoba u Prijedoru dolaziti po svoj obrok u "Narodnu kuhinju Optimisti".

Za početak projekta donirani su prehrambeni i higijenski artikli, namještaj, kuhinjski aparate i računar ukupne vrijednosti oko 30.000 KM, saopćeno je iz Udruženja 'Pomozi.ba'.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Pomozi.ba - Kamioni iz Egipta stigli u ratnu zonu, podijeljena pomoć Palestincima

Udruženje Pomozi.ba: Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM za Palestinu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta