Sport     | 01.02.2018. 05:03 |

Poraz nogometaša BiH od Meksika

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Meksika s 1:0 u prijateljskoj utakmici u San Antoniju.

Nakon remija sa selekcijom SAD-a, izabranici selektora Roberta Prosinečkog pretrpjeli su minimalan poraz od Meksika čime su završili američku turneju na kojoj su nastupili uglavnom igrači iz Premijer lige BiH, pojačani iskusnim Medunjaninom i golmanom Šehićem.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Meksikanci su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali nisu napravili ozbiljniju priliku, dok su i nogometaši BiH u nekoliko navrata, preko Ahmetovića i Zakarića zaprijetili golu Meksika. 

U drugom poluvremenu Meksikanci su u potpunosti preuzeli inicijativu, a dominaciju su krunisali pogotkom u 65. minuti. Korner je izveo Jonathan dos Santos, a Hugo Ayala je glavom poslao loptu u gol.

Nakon postignutog gola Meksiko je nastavio s napadima, dok selekcija BiH do kraja nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti. Reprezentacija BiH meč je završila sa deset igrača na terenu s obzirom na to da je Almir Bekić u 83. minuti dobio drugi žuti karton.

Ovo je bio četvrti meč između BiH i Meksika koji je upisao treću pobjedu, dok je BiH ostala na jednom trijumfu.

Za selekciju BiH susret su počeli: Šehić, Zakarić, Lončar, Menalo, Tomić, Sarić, Ahmetović, Bekić, Medunjanin, Todorović, Graovac. U drugom poluvremenu igrali su još: Pirić, Beširović, Todorović, Čavar, Koljić, Šećerović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom