Sport     | 31.01.2018. 18:11 |

Hajrović zvanično u Dinamu

FENA Saopćenje

ZAGREB, 31. januara (FENA) - Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Izet Hajrović karijeru će nastaviti u zagrebačkom Dinamu.

Dvadeset šestogodišnji nogometaš u Zagreb dolazi iz Werdera, a sa Dinamom je potpisao ugovor na 2+2 godine i nositi će dres s brojem 8, potvrđeno je iz hrvatskog prvoligaša. 

U karijeri je nastupao za Grasshoppers, Galatasaray, SD Eibar i Werder Bremen. Za reprezentaciju BiH odigrao je 24 utakmice i postigao četiri pogotka.

- Njegovim angažiranjem dobili smo kvalitetu više i konkurenciju, međunarodno iskustvo i bit će u perspektivi jedan bitan i važan igrač za nas. Sličnog je nogometnog puta kao Gavranović, rođen u Švicarskoj.. Ima kvalitetno igračko iskustvo, reprezentativac je BiH. Napravili smo dobar postao, kvalitetan je i karakteran, i što je najvažnije ima kvalitetu za našu momčad - izjavio je sportski direktor Dinama Marijan Vlak. 

Hajrović je istaknuo da je sretan zbog dolaska u Dinamo.

- S nestrpljenjem čekam nastup i trening s momčadi. Imam veliko iskustvo, veliku kvalitetu, moji su ciljevi da budemo svi zajedno prvaci i osvojimo hrvatski kup. Vrlo je važno da se plasiramo u grupe Lige prvaka. Moja najdraža pozicija? Mogu igrati sve ofenzivne pozicije, trener je taj koji odlučuje koju ću poziciju igrati - izjavio je Hajrović, koji će se u Dinamu pridružiti dvojici sunarodnjaka Ameru Gojaku i Arminu Hodžiću.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'