Regija     | 31.01.2018. 17:59 |

Brnabić: Srbija najbolja u regiji po privlačenju stranih investicija

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 31. siječnja (FENA) - Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u srijedu kako je "Srbija danas daleko najuspješnija zemlja u ovom dijelu Europe kada je u pitanju privlačenje stranih investicija" te dodala kako je plan Srbije raditi na jačanju sektora malih i srednjih poduzeća.

 "Prioriteti naše zemlje su privlačenje stranih investicija, ulazak u EU i ekonomija zasnovana na inovacijama", kazala je Brnabić u Beogradu tijekom konferencije "EU - Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje".

 Naglasila je kako je Europska unija ubjedljivo najznačajniji trgovinski partner svih zemalja na Balkanu, te da je u proteklih pet godina robna razmjena Srbije s EU povećana za 47 posto, dok je izvoz Srbije u EU povećan za 80 posto.

 Brnabić je kazala da investitori traže tržišta koja imaju potencijal rasta, stabilne uvjete poslovanja i stabilne financije, te dodala da je Srbija atraktivna zemlja za investicije, jer se nakon provođenja teških reformi sada nalazi na dobrom putu.

 "To što smo sada najuspešniji u privlačenju direktnih stranih investicija daje nam obvezu da unapređujemo naše poslovno okruženje i ambjent koji nam omogućava ekonomski rast", ustvrdila je Brnabić, javlja Tanjug.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo