Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 16:49 |

Poslanici o imenovanju Gorana Ćosića za zamjenika ministra civilnih poslova

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici koja je počela potvrditi imenovanje novog zamjenika ministra civilnih poslova BiH Gorana Ćosića umjesto Vojina Mijatovića koji je 22. decembra podnio ostavku na tu funkciju.

Dnevnim redom predviđeno je, u drugom čitanju, razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zrakoplovstvu BiH.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH i Prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Na prijedlog Vijeća ministara, zastupnici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama.

Na dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga strateškog plana ruralnog razvoja BiH 2018 - 2021. godina, okvirnog dokumenta Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te materijala Direkcije za evropske integracije BiH koji se odnose na informaciju o napretku u procesu ispunjavanja uslova BiH na evropskom putu.

Poslanici bi trebalo da razmotre i inicijativu Denisa Bećirovića (SDP) kojom traži od nadležnih organa Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona 10, Srednjobosanskog, Zapadnohercegovačkog i Posavskog kantona da, najkasnije u roku od 30 dana od usvajanja ove inicijative izmijene ustave tih kantona s ciljem osiguranja ustavne ravnopravnosti Srba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!