Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 15:10 |

Di Salvatore i Cvijanović o nastvaku IPA Adriatic programa

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 31. januara (FENA) - Direktorica Upravljačkog tijela IPA Adriatic programa Paola Di Salvatore danas je u Banjoj Luci izrazila uvjerenje da će biti nastavljena saradnja s predstavnicima Republike Srpske (RS) na programima predviđenim za Bosnu i Hercegovinu.

- Mogu da potvrdim posvećenost RS-a u okviru budućih evropskih inicijativa, u čijem su fokusu borba protiv korupcije i svih vidova malverzacija i neregularnosti - rekla je Paola Di Salvatore, nakon razgovora s predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Naglasila je značaj cjelokupnog socijalno-ekonomskog razvoja, koji treba da bude baziran na evropskim standardima.

- RS treba da ima ključnu ulogu u jadransko-jonskim strategijama - dodala je ona ukazujući da je potreban dijalog o evropskim kohezijskim politikama.

I Cvijanović je naglasila da je RS opredijeljena za evropske integracije te smatra da su ovakvi programi važni svima u BiH da se kreću na evropskom putu i da realizuju kvalitetne projekte.

Izrazila nadu da će ovaj program biti nastavljen, podsjetivši da su razni subjekti iz RS-a, iz javne i privatne sfere, NVO-a i drugih oblasti iskoristili prednosi ovih projekata.

Cvijanović je pozdravila način na koji se provode IPA Adriatic programi i istakla da je neophodno jačati kapacitete kontrole namjenskog trošenja sredstava, koje treba da bude ulaganje u životno važne projekte, a ne u puko administriranje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta