Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 11:41 |

ISPRAVAK VIJESTI: 'Počeo sastanak predstavnika Vlade HNŽ-a...'

FENA Mladenka Krilic

U vijesti emitiranoj pod nazivom "Počeo sastanak predstavnika Vlade HNŽ-a i sindikata zdravstvenih djelatnika" došlo je do nenamjerne pogreške pa molimo korisnike da koriste ispravljenu verziju vijesti:

 MOSTAR, 31. siječnja (FENA) – Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica domaćini su radnog sastanka koji se održava u srijedu u mostarskog Gradskoj vijećnici, a na kojem bi se trebao zauzeti zajednički stav oko zahtjeva sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u.

  Sastanak je započeo u 10 sati, a osim domaćina, na sastanku sudjeluju i predstavnici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstva financija i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, kao i predstavnici osnivača zdravstvenih ustanova/ općine i Grad Mostar, menadžmenta zdravstvenih ustanova i predstavnika suosnivača (Vlada FBiH i predstavnici vlada Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije te njihovih zavoda zdravstvenog osiguranja).

- Na današnjem radnom sastanku očekujemo opsežnu, temeljitu i argumentiranu raspravu na kojoj će se zauzeti, nadam se, zajednički stav o svim zahtjevima sindikata koji su upućeni prema resornom ministarstvu i Vladi - kazao je Feni glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Istaknuo je kako se na sastanku očekuje dogovor oko sastava pregovaračkoga tima koji će započeti proces pregovaranja sa sindikatima zdravstvenih djelatnika 26. veljače ove godine.

-  Današnji sastanak će dati okvire i smjernice pregovara i dogovoriti sastav pregovaračkoga tima kako bi se krenulo u razgovore, a koji po nama trebaju, a tako i očekujemo, rezultirati rješenjem koje će biti prihvatljivo za sve 'strane' u razgovorima. Držim da smo svi na istoj strani da nađemo najbolje rješenje za funkcioniranje zdravstvenog sustava na korist korisnika zdravstvenih usluga, ali i ljudi koji su uposleni u toj oblasti, a rade jedan jako odgovoran posao - rekao je Pavlović.

U međuvremenu, Sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ-a najavio je da će 12. veljače stupiti u generalni štrajk.

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ispravak najave događaja za 10.03.2020.

Merkel negirala vijest o njenim kritikama Kramp-Karrenbauer

ISPRAVAK VIJEST: 'Vučić i Čović razgovarali o suradnji Srbije i BiH'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana