Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 11:08 |

Krišto i Čolak s Bukinac: Parlamentarna suradnja Slovenije i BiH dobra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak razgovarali su sa veleposlanicom Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zoricom Bukinac o suradnji parlamenata dviju zemalja te o odnosima i problemima unutar BiH, s posebnim osvrtom na reformu izbornog zakonodavstva u BiH.

Krišto je upoznala Bukinac s trenutnim funkcioniranjem Zastupničkog doma PSBiH te istaknula, s obzirom da je Ustavni sud BiH određene odredbe Izbornog zakona stavio van snage, izmjene Izbornog zakona BiH trenutno su najbitnije pitanje koje se mora riješiti. Krišto je naglasila da izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH te ponovila da je prihvatljiv svaki prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji osigurava legitiman izbor političkih predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak istaknuo je kako je činjenica da Bosna i Hercegovina zbog unutarnjih problema i političke nestabilnosti zaostaje na putu euroatlantskih integracija. Čolak je također naglasio da izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti u granicama odluka Ustavnog suda BiH.

Sugovornici su se suglasili da je parlamentarna suradnja Republike Slovenije i BiH dobra i na visokoj razini, te da Slovenija snažno podupire proširenje Europske unije na zemlje jugoistočne Europe.

Sugovornici su izrazili opredjeljenje za nastavak konstruktivne suradnje i dijaloga BiH i Republike Slovenije , saopćeno je iz  Ureda predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana