Ekonomija     | 29.01.2018. 14:25 |

Podrška banjalučkom penjačkom festivalu 'Drill and Chill'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 29.januara (FENA) –Banjalučke vlasti podržat će „Drill and Chill“ festival, koji će i ove godine organizovati Penjački klub „Extreme“ u kanjonu Tijesno.

Kanal “National Geographic Adventure” je objavio video o ovom festivalu, kojim su promovisani Banja Luka, kanjon Tijesno i avanturistički turizam grada.

Tokom „Drill and Chill“ festivala prošle godine, na 200 metara dubokom kanjonu, na 80 metara dugačkim sajlama, u takozvanim hamok ležaljkama 'lješkarilo' se tridesetak mladića i djevojaka, učesnika ovog festivala, koji su došli u grad na Vrbasu iz svih krajeva svijeta.

-Festival je dobio podršku gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i uvjeren sam da će ta saradnja biti još bolja ove godine – rekao je predsjednik banjalučke gradske Skupštine Zoran Talić.

Predstavnici penjačkog kluba „Extreme“ očekuju da Banja Luka i ove godine bude domaćin oko 150 učesnika/penjača iz cijelog svijeta.

Već tri godine najpoznatiji svjetski penjači i moderne akrobate tokom adrenalinskog festivala imaju priliku da uživaju u ljepotama kanjona Tijesno, domaćoj hrani, te da upoznaju Banju Luku.

Proteklih godina posebna atrakcija su bili tzv. highliningi, koji hodaju po specijalnom užetu, koje se prostire preko kanjona.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana