Bosna i Hercegovina     | 29.01.2018. 14:23 |

Mašić: Priča o 'Lokomu' mora imati svoje političke konsekvence

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 29.januara (FENA) - Predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDP-a Sarajevo Damir Mašić danas je na pres-konferenciji izjavio da "malverzacijama koje se dešavaju u javnom preduzeću Lokom ne služe na čast nikome pogotovo ne osnivaču, Općini Novi Grad Sarajevo".

Mašić je ocijenio da se ovo preduzeće, koje je osnovano s ciljem da bude servis građana, danas bavi "svim i svačim" te da je kroz finansijsku strukturu Lokoma, te izvještajima o dešavanjima na Općinskom vijeću evidentno da, kako je kazao, ova priča mora imati svoj epilog.

- Sve što se u preduzeću Lokom radilo, radilo se pod punom kontrolom Općine Novi Grad Sarajevo, sekretara, pomoćnika i šefova službi koji su bili vezani za te djelatnosti i zato ova priča mora imati svoje političke konsekvence - rekao je Mašić.

Predsjednica općinske organizacije SDP-a u Novom Gradu Ajša Bajraktarević je navela da je u vrijeme njegovog osnivanja za ovo preduzeće iz budžeta Općine izdvojeno 500.000 KM da bi postalo samoodrživo, a 2018. godine ta sredstva su, kako je dodala, povećana za 300 posto i iznose 1.440.000 KM.

- Mi u SDP-u podržavamo postojanje Lokoma, ali u svom izvornom dijelu koji je bio servis građana, a ne da puno više nadležnosti i ovlasti Općine Novi Grad Sarajevo provodi JP Lokom - kazala je Bajraktarević, uz tvrdnju da su sredstva 'upumpavana' u ovo preduzeće.

Šef Kluba vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Novi Grad Sanjin Saračević smatra da je Lokom izgubio cilj, viziju, misiju, i "apsolutno u ovom trenutku ne znamo šta je cilj Lokoma i u kojem pravcu vodi“.

Naveo je da iz godine u godinu Općinsko vijeće Novi Grad ima sve manje svojih nadležnosti, "a sve više tih nadležnosti prebacuju na Lokom, te da se to ne smijem dozvoliti".

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šabanović: Sadržaji kojima upravlja Javno preduzeće Lokom opravdali postojanje, nova ulaganja

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK-a

Mašić: Oni koji su izdali građane KS bit će kažnjeni već na narednim izborima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo