Kultura     | 29.01.2018. 13:25 |

Premijera predstave 'Punim jedrima' u Pozorištu lutaka Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. januara (FENA) - Pozorište lutaka Mostar izvest će u srijedu, 31. januara, u 19 sati premijeru predstave "Punim jedrima" prema tekstu bugarske književnice, rediteljke i dramaturginje Teodore Popove. 

Rediteljka predstave je Elica Petkova, posljednjih godina dobitnica najznačajnijih lutkarskih nagrada u Bugarskoj, kojoj je ovo prvo gostovanje u BiH.

Predstava „Punim jedrima!“ govori o gusarima koji imaju samo dva izbora - prijateljstvo ili izdaju. Brod „Crna strijela“ plovi morem hrabar i neustrašiv. Njegovi gusari su snažni, odlučni i odani jedni drugima. Sve je u redu do dana kada kapetan Džek spasi jednu galebicu od oluje, nazove je Marina i vodi sa sobom na brod. Malo pomalo ona počinje da preuzima brod „u svoja krila“ i postaje novi „kapetan“. Na brodu ona postaje opčinjena zlatom koje postaje njen san i biva joj važnije od bilo čega. Služeći pohlepnoj galebici gusari ulaze u neočekivanu i strahovitu avanturu. Na kraju, Marina shvata da su od zlata mnogo važniji prijatelji.

U predstavi, koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina, igraju Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Ulaz na premijerno izvođenje je samo sa pozivnicama. Odmah poslije toga, predstava „Punim jedrima!“ bit će na redovnom repertoaru Pozorišta lutaka Mostar te je očekuje i tradicionalna serija izvođenja za djecu iz mostarskih osnovnih škola, saopćeno je iz tog pozorišta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Koncert tradicionalne iranske muzike u Pozorištu lutaka u Mostaru

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'