Kultura     | 29.01.2018. 10:11 |

Odabrani finalisti 'Šantićevog festivala djece pjesnika 2018.'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. siječanja (FENA) – Na Peti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika 2018., koji se održava 1. i 2. veljače u Mostaru, pristiglo je 1470 radova iz svih država regije, a stručni žiri je odabrao 22 finalista koji će sudjelovati u programu ovogodišnjeg festivala.

 Sudionici spomenutog festivala dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke i Bosne i Hercegovine, a festival se održava u povodu godišnjice smrti Alekse Šantića, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar.  

 Program festivala počinje 1. veljače u 16 sati u Ćorovića kući gdje će se održati školski sat o životu Alekse Šantića te razgovor sudionika festivala sa članovima žirija. Večer dječje poezije uz glazbeni program održat će se u 18 sati u Muzičkom centru "Pavarotti".

 Za petak, 2. veljače, najavljeno je polaganje cvijeća na mauzolej Osmana Đikića te na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića.

Nakon toga, planinar je posjet centru Los Rosales, posjet rodnoj kući Alekse Šantića te otvaranje izložbe Alekse Šantića u zbirci muzeja Hercegovina. Finalno večer festivala, na kojem će se upriličiti dodjela nagrada, održat će se u 19 sati u Centru za kulturu u Mostaru, priopćeno je iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

KSB: Prioritet Vlade u 2024. bit će projekti od interesa za kanton i općine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana