Bosna i Hercegovina     | 29.01.2018. 09:39 |

Sve veći broj mladih dobrovoljni davaoci krvi u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 29. januara (FENA) - Koliko je važno da zdravstvene ustanove u svakom momentu raspolažu dovoljnim količinama krvi, najbolje znaju oni kojima zatreba ta dragocjena tečnost.

Predsjednik Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog križa Bugojno Nijaz Jusufspahić kaže da je tom pitanju u proteklom periodu posvećena posebna pažnja.

- Naša sekcija trenutno broji više od 150 članova, spremih da u svakom trenutku daju svoju krv građanima, kojima je ona neophodna - naveo je.

Dodao je da je pomenuta sekcija odnedavno brojnija za dvadesetak članova, te da se radi uglavnom o mladima koji su izrazili želju da doprinesu oporavku bolesnih i spašavanju životno ugroženih građana.

- Darivanje krvi je jedna od najhumanijih stvari. Krv se ne može vještački napraviti kao mnoge druge stvari, i zato je veoma važno da sekcije dobrovoljnih davalaca imaju što veći broj članova - kazao je.

Ističe da će jedan od prioriteta u budućem radu Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi na području bugojanske općine biti poboljšanje statusa njenih članova.

-Nekada su dobrovoljni davaoci krvi nagrađivani na različite načine. Vjerujemo da će se situacija na tom planu uskoro popraviti - zaključio je Jusufspahić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!