Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 28.01.2018. 15:40 |

Erekat: Mir moguć samo kad se uspostavi država Palestina sa granicama iz 1967.

FENA Internet

RAMALLAH,, 28. januara (FENA) - Generalni sekretar Palestnske oslobodilačke organizacije PLO Saeb Erekat izjavio je danas da je jedini put ka miru uspostavljanje nezavisne palestinske države u granicama iz 1967. godine, prenosi agencija Xinhua.

On je naglasio da je Istočni Jerusalem glavni grad buduće palestinske države te da je okončanje izraelske okupacije ključno za postizanje cijelovitog, samoodrživog i dugotrajnog mira.

Erekat je danas održao sastanke sa specijalnim predstavnikom UN za Bliski istok Nikolay Mladenovom i belgijskim premijerom Eliom Di Rupom na Zapadnoj obali u gradu Jericho.

Njegova reakcija je uslijedila nakon što je predsjednik SAD Donald Trump rekao da ostaje kod odluke da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela i da o tome više neće pregovarati. Erekat ističe da će to samo „proširiti krug nasilja, haosa, ekstremizma i krvoprolića, ne samo između Izraelaca i Palestinaca, nego i na cijelom regionu Bliskog istoka."

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Albares: Sve članice EU trebale bi koordinirano priznati palestinsku državnost

Sanchez se sastaje s kolegama iz EU u pokušaju pridobijanja podrške palestinskoj državi

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana