Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 19:15 |

Fišo primio delegaciju sudionika obilježavanja 'Igmanskog marša'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Muharem Fišo upriličio je prijem za predsjednike Saveza antifašista iz regije povodom sutrašnjeg obilježavanja 76. godišnjice "Igmanskog marša".

On je zaželio dobrodošlicu šefovima delegacija i sudionicima koji su stigli na obilježavanje 76. godišnjice, uz zahvalnost što njeguju historijske činjenice i tekovine narodno-oslobodilačke borbe 1941-1945.

Fišo je podsjetio na herojsku borbu odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95 pripadnika Armije i MUP-a RBiH koja je također bila antifašistička.  

Osim predstavnika Saveza antifašista Kantona Sarajevo, u delegaciju su bili predsjednici SABNOR-a Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije te sudionik "Igmanskog marša" Albin Pibernik.

Manifestacija "Igmanski marš" počinje sutra polaganjem cvijeća na mezarje Brezovača, a Kordinacija boračkih organizacija Kantona Sarajevo predvođena ministrom Fišom posjetit će i mezarja Mrazište i Veliko polje te položiti cvijeće i odati počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP RBiH, saopćeno je iz Ministarstva za boračka pitanja KS-a.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'