FENA biznis

ASA Banka otvorila novu podružnicu u Tuzli

Saopćenje

Otvorenjem podružnice, ASA Banka doprinosi ekonomskom razvoju i novim radnim mjestima, te jača svoje pozicioniranje na bh. tržištu 

ASA Banka je u Tuzli, jednom od glavnih industrijskih i privrednih centara Bosne i Hercegovine, danas otvorila novu podružnicu, na adresi I Inžinjerijske brigade bb, zgrada Titanik. 

Direktor ASA Banke i predsjednik Uprave, Samir Mustafić i gradonačelnik Grada Tuzla, Jasmin Imamović, presijecanjem svečane vrpce ozvaničili su početak rada nove podružnice, koja je uređena u skladu sa prepoznatljivim korporativnim identitetom ASA Banke i u korak sa svjetskim i modernim standardima bankarskog sektora, čime se klijentima garantuje sigurno, jednostavno i ugodno poslovanje. 

”Kao i do sada, fokusirat ćemo se na unapređenje kvalitete usluga i zadovoljstvo klijenata. ASA Banka ostvaruje pozitivne rezultate koji nam omogućavaju daljni rast i razvoj, i bolje pozicioniranje na tržištu u našoj zemlji. Kako rastemo, tako raste i mreža poslovnica, te već sada mogu najaviti otvaranje poslovnice u Gračanici. Novim otvorenjima doprinosimo ekonomskom razvoju i novim radnim mjestima kako u tuzlanskoj regiji tako i u cijeloj BiH” – izjavio je Samir Mustafić, direktor ASA Banke i predsjednik Uprave. 

Otvaranje još jedne poslovnice u Tuzli dokazuje opredijeljenost ASA Banke da kontinuirano pomaže razvoj bh. privrede, prepoznajući ovu regiju kao jednu od ekonomski najznačajnijih i najpotentnijih u našoj zemlji. 

”Otvorenje podružnice ASA Banke mnogo će doprinijeti privrednom razvoju tuzlanske regije. Ovo je prva

domaća banka, važan korak i ohrabrenje da se otvore i druge domaće bh. banke. Bitne su nam direktne strane investicije i strane banke ali znamo i mi bh. građani upravljati novcem i baviti se ekonomijom. Stoga je veoma važno imati prvu domaću banku. Ako možemo sami da upravljamo svojim parama, što da nam neko drugi određuje visinu kamata, jer to predstavlja veliki problem za razvoj ekonomije u našoj regiji. Nama trebaju što povoljniji uslovi za razvoj privrede i realnog sektora koji, zapravo, jedini može doprinijeti povećanju broja zaposlenih, i smanjiti nezaposlenost” – izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzla. 

”Mnogo je u ovom današnjem događaju bosanskog i domaćeg ekonomskog patriotizma” – zaključio je gradonačelnik Imamović. 

ASA Banka svoju poslovnu mrežu, osim Tuzle, ima u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Goraždu, Kaknju, Zavidovićima, Maglaju, Žepču, Visokom, Jelahu, Busovači, Cazinu i Velikoj Kladuši, a cilj za naredni period je dalji razvoj i širenje poslovne mreže.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.