Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 26.01.2018. 14:28 |

ASA Banka otvorila novu podružnicu u Tuzli

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - ASA Banka danas je u Tuzli otvorila novu podružnicu, čime je doprinijela ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta te ojačala svoje pozicioniranje na bosanskohercegovačkom tržištu.

Direktor ASA Banke i predsjednik Uprave Samir Mustafić i gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović ozvaničili su početak rada nove podružnice, koja je uređena u skladu sa prepoznatljivim korporativnim identitetom ASA Banke i u korak sa svjetskim i modernim standardima bankarskog sektora.

- Kao i dosad, fokusirat ćemo se na unapređenje kvalitete usluga i zadovoljstvo klijenata. ASA Banka ostvaruje pozitivne rezultate koji nam omogućavaju daljnji rast i razvoj i bolje pozicioniranje na tržištu u BiH. Kako rastemo, tako raste i mreža poslovnica te već sada mogu najaviti otvaranje poslovnice u Gračanici - kazao je Mustafić. 

Poručio je da novim otvorenjima doprinose ekonomskom razvoju i novim radnim mjestima u tuzlanskoj regiji, ali i u cijeloj BiH.

Kako je istaknuto iz ASA Banke, otvaranjem još jedne poslovnice u Tuzli dokazuju svoju opredijeljenost ASA da kontinuirano pomažu razvoj bh. privrede, prepoznajući ovu regiju kao jednu od ekonomski najznačajnijih i najpotentnijih u našoj zemlji.

Gradonačelnik Tuzle je naglasio da će otvorenje podružnice ASA Banke mnogo doprinijeti privrednom razvoju tuzlanske regije. Napomenuo je da se radi o prvoj domaćoj banci te da je to važan korak i ohrabrenje da se otvore i druge bh. banke.

- Ako možemo sami da upravljamo svojim parama, što da nam neko drugi određuje visinu kamata, jer to predstavlja veliki problem za razvoj ekonomije u našoj regiji. Nama trebaju što povoljniji uslovi za razvoj privrede i realnog sektora koji, zapravo, jedini može doprinijeti povećanju broja zaposlenih i smanjiti nezaposlenost - kazao je Imamović. 

ASA Banka svoju poslovnu mrežu, osim Tuzle, ima u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Goraždu, Kaknju, Zavidovićima, Maglaju, Žepču, Visokom, Jelahu, Busovači, Cazinu i Velikoj Kladuši, a cilj za naredni period je daljnji razvoj i širenje poslovne mreže, saopćeno je iz ASA Banke. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

ASA Banka u 2023. ostvarila neto dobit od 46 miliona KM (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'