Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 10:21 |

Vlada HNŽ-a dodijelila 1630 stipendija i subvencija smještaja

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 26. siječnja (FENA) - Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović potpisao je u petak u Mostaru ugovore o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2017./2018. godinu.

Ugovori su potpisani za oko 1630 stipendija i subvencija, a novčani iznos ostao je isti kao i proteklih godina - stipendija 120 maraka, a subvencija 189 maraka.

Ministar Hadžović pojasnio je kako su ove godine studenti bili podijeljeni u četiri različite kategorije, i to deficitarna zanimanja, uspješni studenti, braniteljska populacija i socijalno ugroženi studenti, a moglo se aplicirati po dva osnova.

Također, kako je kazao, pored učenika generacije koji direktno dobivaju stipendiju, ove godine takvu mogućnost dobili su studenti bez oba roditelja, studenti poginulih branitelja te stopostotni invalidi studenti.

- Čast mi je da smo mogli podijeliti ovoliki broj stipendija. Zadovoljni smo kako je sve prošlo i nadam se da će naši studenti imati priliku da idućih pet godina koriste našu stipendiju - kazao je ministar Hadžović u izjavi novinarima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Dodijeljene Napretkove stipendije studentima koji studiraju u Hrvatskoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!