Svijet     | 26.01.2018. 08:45 |

U požaru u bolnici u Južnoj Koreji poginulo 39 ljudi, povrijeđeno više od 100

FENA Internet

SEUL, 26. januara FENA) - Najmanje 39 ljudi je poginulo, uglavnom od gušenja, i više od 100 je povrijeđeno u požaru koji se proširio bolnicom u Južnoj Koreji u petak ujutru, u jednom od najsmrtonosnijih požara u toj zemlji u posljednjim godinama. Među poginulima je tri bolnička uposlenika  u jedinici intenzivne njege na klinici za respiratorne bolesti.

Vatra je izbila u sobi za hitne intervencije i progutala je prvi sprat kada su vatrogasci stigli. Oni su izašli na drugi sprat kroz prozor kako bi spasili blokirane pacijente, saopćio je Choi Man-wu, vatrogasni zvaničnik u jugoistočnom gradu Miryang.

Kazao je da se dim brzo širio kroz stepenište zgrade, ali da su plamenovi ugašeni prije nego što je vatra dosegla treći sprat. Uzrok požara nije poznat. Rad bolnice prekinut je zbog nesreće.

Skoro svi poginuli su iz općeg odjela, dok su 94 osobe koje su brinule za starce evakuirane nakon požara, od kojih su neke iznijeli vatrogasci na svojim leđima, saopćio je Choi.

Desetero povrijeđenih su u kritičnom stanju, naveo je lokalni medicinski zvaničnik Cheon Jae-kyung na istom televizijskom brifingu, dodajući kako se strahuje da će broj žrtava rasti. Vatrogasni zvaničnici saopćili su da je 131 osoba povrijeđena, od kojih je 17 u teškom stanju, prenosi Associated Press. 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'