Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 16:02 |

PDP-Nastavljeno sa ekonomskim urušavanjem RS-a, oboreni svi rekordi zaduživanja

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25.januara (FENA) – Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) smatra da je nastavljeno sa ekonomskim urušavanjem RS-a i da je vlast sa svakim dodatnim zaduženjem oborila sve rekorde zaduživanja u istoriji RS-a.

-Istovremeno, izvorni budžetski prihodi u RS-u godinama su na istom nivou, a nema novih investicija u realni sektor koje bi donijele nova radna mjesta - saopćeno je iz ove partije.

Zabrinuti su zbog poskupljenja koje će uslijediti od 1. februara zbog povećanja akciza.

- Za poskupljenje goriva i životnih namirnica odgovoran je isključivo režim RS-a i zato od Vlade tražimo da donese hitne mjere za saniranje negativnih posljedica poskupljenja – navode iz PDP-a. 

Predsjedništvo ove stranke je najoštrije osudilo i, kako se navodi, neprimjeren rječnik i uvrede predsjednika RS-a Milorada Dodika, „koji svakim novim potezom srozava dignitet ove funkcije i ličnu poziciju pokušava da zadrži isključivo podjelama i sukobima“.

Također, Predsjedništvo PDP-a nezadovoljno je i stanjem u pravosuđu i u RS-u i u BiH koje, tvrde, kao da ne postoji, „jer je zaćutalo na brojne afere, korupciju i kriminal, te ne postoji niti jedan ozbiljan slučaj korupcije i kriminala koji je istražen do kraja“. 

Ipak, PDP je spreman da odgovori na sve probleme i nudi detaljna rješenja za izlazak iz krize kroz dokument ”Program obnove RS-a”.

Predsjedništvo PDP-a obavilo je i pripreme za sjednicu Glavnog odbora partije koja će biti održana u nedjelju, 28. januara, u Banjoj Luci, a bit će riječi i o predstojećim izborima i kandidaturama.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo