Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 13:00 |

UIOBiH - Otkriveni nelegalni duhan i sportska oprema vrijedni 32.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25. januara (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su u dvije odvojene akcije oduzeli duhan i sportsku opremu u vrijednosti 32.000 KM.

Tokom kontrole na putnoj komunikaciji Brčko-Šamac, u teretnom motornom vozilu otkrili su robu stranog porijekla bez zakonom propisane dokumentacije.

-Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, su tom prilikom koristeći stečeno znanje putem programa EXBS, kao i specijalističku opremu za pregled vozila, pronašli i oduzeli razne patike, farmerke i majice - saopćeno je iz UIO.

Također, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Tuzla, su prilikom kontrole putničkog motornog vozila, a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH, otkrili  i oduzeli 120 kg sitno rezanog duhana, od osobe inicijala S.Ć.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana