Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 10:26 |

Počela sjednica Doma naroda PSBiH, delegati odlučuju o budžetu

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je danas počela u Sarajevu Prijedlog zakona o Budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu u iznosu od gotovo dvije milijarde KM.

Ovaj važan finansijski dokument države u oba čitanja prethodno je usvojio Predstavnički dom PSBiH, a u ovogodišnjem budžetu za servisiranje vanjskog duga predviđeno je 1.004.062.329 KM.

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, a one podrazumijevaju reguliranje prava na policijski dodatak.

Trebale bi biti razmatrane i dopune Krivičnog zakona BiH kojima bi se onemogućilo ublažavanje kazne i zamjena zatvorske kazne novčanom, osobama osuđenim na kaznu zatvora za krivična djela protiv integriteta BiH, terorizma i u vezi s terorizmom.

Pred delegatima su i dva dokumenta koja je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH od kojih je jedan Izvještaj o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila, a drugi je Informacija o stanju sigurnosti u državi.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo