Sport     | 24.01.2018. 18:05 |

Remi rukometaša Češke i Slovenije, Bjelorusija pobijedila Srbiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Reprezentacije Slovenije i Češke Republike odigrale su neriješeno 26:26 u prvom meču posljednjeg kola druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Objema reprezentacijama je za osvajanje drugog mjesta u grupi II bila potrebna pobjeda, ali je meč u Varaždinu okončan remijem, kojim nešto zadovoljniji mogu biti Česi. Trenutno imaju pet bodova i u konačnici bi mogli biti treći, ukoliko susret između Njemačke i Španije ne završi remijem. Treće mjesto u grupi, inače, donosi borbu za peto mjesto na EP-u, dok dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe igraju polufinale. 

U grupi I u Zagrebu je Bjelorusija pobijedila Srbiju sa 32:27. Ekipe su uoči ovog duela zauzimale posljednja dva mjesta u grupi i meč nije imao veći rezultatski značaj. 

Do kraja grupne faze preostalo je da se večeras odigraju još četiri utakmice, po dvije u obje grupe. 

U grupi I najzanimljiviji meč bit će odigran u 20.30 između Francuske i domaćina Hrvatske. Hrvatima je za plasman potrebna pobjeda, a među četiri najbolje ekipe može je odvesti i remi u slučaju pobjede Norveške nad Švedskom u meču koji počinje u 18.15 sati.

Kada je u pitanju grupa II Španija i Njemačka odlučuju o ekipi koja će se u polufinalu pridružiti Danskoj. Meč počinje u 20.30, a prije tog susreta snage će odmjeriti Danska i Makedonija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'