Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 12:24 |

Na Kupresu počela Zimska škola Političke akademije HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. siječnja (FENA) - Predavanjem predsjedatelja Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na Kupresu je počela Zimska škola za polaznike sedme generacije Političke akademije HDZ-a BiH.

Čović je polaznicima Akademije iz cijele BiH predstavio trenutne političke izazove u državi, počevši od smjernica za nastavak djelovanja na euroatlantskom putu BiH na kojem, kako je kazao, uz sve probleme ne smijemo odustati i na kojem su Hrvati uvjerljivi predvodnici procesa, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Osvrnuo se i na ekonomsko-socijalnu poziciju te gospodarske prilike, odnosno ogroman prostor za razvoj kada je u pitanju ekonomija i turizam, istaknuvši kako je za iskorištavanje svih tih potencijala potreban drukčiji ambijent funkcioniranja vlasti.

"Funkcioniranje vlasti i trenutno nepostojanje parlamentarnih većina ostaje izazov s kojim ćemo se boriti do kraja ovog mandata, no važno je da se odluke bez hrvatskih predstavnika ne mogu donositi", kazao je Čović, zaključivši predavanje ulogom međunarodnih institucija u BiH, kao i radom pravosudnih institucija čija je neovisnost ključna za borbu protiv kriminala i korupcije.

Zimsku školu otvorila je ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH Lidija Bradara, istaknuvši kako su ovakvi seminari odlična prilika za upoznavanje nekih novih tema i vještina u opuštenijem ambijentu.

Dodala je kako su seminari prilika za bolje upoznavanje jer, kako je kazala, upravo su poznanstva jedna od najvrjednijih stvari koje će polaznici ponijeti sa sobom kao sutrašnji alumnisti Akademije, stoji u priopćenju.

Aleksandra Markić Boban, direktorica Ureda Zaklade Hanns Seidel za Republiku Hrvatsku, koji je i ove godine podržao rad Akademije, istaknula je dva cilja ovakvih projekata: pored onog sadržajnog, usvajanja novih znanja i iskustava, tu je i socijalni cilj koji je najvažniji kapital, pogotovo za mlade ljude.

O političkom komuniciranju polaznici će učiti od dr. Domagoja Bebića s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, dok će zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić govoriti o kandidatskom statusu naše zemlje.

Poseban gost predavač ove godine je dr. Sebastian von Münchow koji dolazi s Europskog centra za sigurnosne studije "George C. Marshall" a koji će polaznicima Političke akademije, kao i brojnim dužnosnicima sa svih razina, govoriti o pregovaranju s Bruxellesom i Bosni i Hercegovini uoči statusa kandidata za članstvo u EU.

Istu temu imali su priliku slušati, ali i praktično usavršiti, brojni visoki dužnosnici na Akademiji za lidere i rukovoditelje koja je dva dana prije održana također na Kupresu u organizaciji Političke akademije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana