Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 15:03 |

Kavazović - Atli: Skupine koje ugrožavaju mir moraju biti zaustavljene

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u BiH Hasan Atli razgovarali su o posjeti direktora uprava Rijaseta IZ u BiH Turskoj, te aktivnostima Dijaneta Turske na vjersko-prosvjetnom i humanitarnom planu

Atli je upoznao Kavazovića i o naporima Turske da sačuva mir na svojim južnim granicama prema Siriji, te o ograničenoj vojnoj intervenciji kako bi se eliminirale paravojne formacije na tom području.

Kavazović je još jednom izrazio privrženost IZuBiH na razvijanju dobrih odnosa i saradnje s upravom Dijaneta, kao i da cijeni napore Dijaneta da se pomogne muslimanima u Mijanmaru i Palestini.

Istakao je da IZuBiH cijeni napore koje je ulagalo rukovodstva Turske, u proteklim godinama, da se sirijska kriza što prije okonča, jer je narod Turske, pored naroda Sirije, najviše pogođen tom teškom i razornom krizom.

Kavazović je još jednom apelirao da se sukob u Siriji zaustavi, i podržava pravo građana da sami odlučuju o uređenju svoje zemlje.

- Skupine koje produbljuju konflikt i ugrožavaju mir i suverenitet Turske i Sirije, moraju biti zaustavljene. Muslimani BiH i njihova ulema, učit će u narednim danima hajr dovu muslimanima Sirije, narodu Turske i njegovom vođstvu, u nadi da će oni biti predani brzoj uspostavi mira u Siriji, kojeg svi muslimani svijeta željno iščekuju - poručeno je, između ostalog, nakon današnjeg susreta, javlja MINA.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kavazović: Zajednicu vjernika graditi usključivo na temeljima bratstva 

Islamska zajednica: Podmetanja o navodnim 'terorističkim ćelijama' su zlonamjerna i tendenciozna

Kavazović: Posvećenost univerzalnim vrijednostima je garancija otpora svemu nevaljalom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo