Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 13:46 |

U sastavu civilne zaštite KS 50 profesora i studenata FASTO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Dogovor o nastavku saradnje Kantonalne uprave civilne zaštite KS i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu (FASTO) bio je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića sa direktorom te uprave Samirom Džihićem i njegovim saradnikom Mirsadom Medićem, te dekanom i profesorima FASTO-a Harisom Alićem, Eldinom Jeleškovićem i Nerminom Nurkovićem.

Kako se navodi u saopćenju Pres-službe KS, prošle godine potpisan je sporazum o poslovnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji između FASTO-a i Kantonalne uprave civilne zaštite. Tim dokumentom omogućeno je da taj fakultet učestvuje u edukaciji i stručnom osposobljavanju članova civilne zaštite i studenata za sve vidove spašavanja.

Formirana je i jedinica civilne zaštite tog fakulteta u čijem sastavu je 50 studenata i profesora koji će, u slučaju potrebe, učestvovati u akcijama spašavanja.

- Na današnjem sastanku razgovarano je o budućim oblicima saradnje, prvenstveno certificiranju novih kadrova koji će educirati buduće članove te jedinice, odnosno civilne zaštite – saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana