Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 22.01.2018. 20:27 |

Papa Franjo se izvinuo zbog izjave kojom je štitio biskupa

FENA Internet

ROMA, 22. januara (FENA) - Papa Franjo se izvinuo danas za izjavu koju je dao prošle sedmice u Čileu, kada je branio biskupa optuženog da je zataškavao seksualno zlostavljanje, prenosi BBC.

On je rekao kako je shvatio da su njegove riječi povrijedile mnoge, ali je izrazio uvjerenje da je čileanski biskup Juan Barros nedužan. Papa je o tome govorio u avionu pri povratku u Rim.

Papa je ranije izjavio da oni koji optužuju biskupa čine klevetu, ali ga je zbog toga upozorio kardinal iz Bostona Sean O'Malley kazavši kako je to povrijedilo žrtve zlostavljanja.


- Izvinjavam im se ako sam ih nehotice povrijedio, ali je to rana koji sam napravio bez namjere. To me jako boli - rekao je papa Franjo.

Biskup Barros nije optužen za zlostavljanje nego samo za prisustvo u trenutku kada je drugi svećenik zlostavljao dječake.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Papa Franjo u septembru na azijskoj turneji

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana