Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 22.01.2018. 15:01 |

SAD: Stotine hiljada državnih službenika zbog budžetske blokade ne ide na posao

FENA

WASHINGTON 22. septembra (FENA) – Stotine hiljada državnih službenika Sjedinjenih Američkih Država danas neće biti na radnim mjestima zbog blokade finansiranja, nakon što Senat nije usvojio odluku o budžetu ili privremenom finansiranju, javlja BBC.

Administracija predsjednika Donalda Trumpa se našla pred jednom od najgorih kriza, jer u Sentatu nemaju većinu za usvajanja osnovnog dokumenta.

Mnogi radnici neće moći dobiti plaću dok se ne razriješi spor. Pokušaj pronalaska rješenja u nedelju bio je neuspješan, a nastavak se očekuje danas popodne po lokalnom vremenu. Osnovne funkcije vlade će raditi, ali neki od spomenika, poput Kipa slobode su u nedelju bili zatvoreni zbog ove blokade.

Trump za blokadu krivi Demokrate, koji se protive privremenom finansiranju i predloženom budžetu zbog tretmana imigranata. Američki predsjednik poručuje predstavnicima Demokratske stranke da se više brinu za ilegalne imigrante nego za sigurnost granica SAD. Analitičari ističu da je spor samo pojačao bojazni da Trumpova administracija ima velike probleme sa funkcionalnošću te da će se takav trend nastaviti u cijelom njegovom mandatu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!