Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.01.2018. 12:07 |

Nesvakidašnji protest Mehmeda Terzića, bivšeg predsjednika sindikata firme TTU

FENA

TUZLA, 22. januara (FENA) – Pripadnici MUP-a TK jutros su spriječili nesvakidašnji protest Mehmeda Terzića, bivšeg predsjednika sindikata firme TTU, zabranivši mu da "do ispunjenja zahtjeva" boravi na protivpožarnim stepenicama ovog preduzeća u tuzlanskom naselju Solana.

Manja grupa radnika ovog preduzeća okupila se danas ispred kapije TTU-a na protestu zbog toga što se ne realizuje obećanje iz 2015. godine o njihovom socijalnom zbrinjavanju, uvezivanju radnog staža i isplati zaostalih plaća, kao i dobijanju radnih mjesta u tvornici TTU Energetik koja je počela s radom prošle godine.

- Meni duguju blizu 6.000 maraka, staž nam nije uplaćen, a obećanje da ćemo u novoj firmi dobiti posao ostalo je mrtvo slovo na papiru – izjavio je Terzić okupljenim novinarima.

Popeo se na protivpožarne stepenice zgrade u vlasništvu firme i tu je želio ostati do ispunjenja zahtjeva, ali ga je policija bez primjene sile "skinula" sa stepenica.

- Neću odustati, kad policija ode ja ću se opet popeti. Ova zgrada je građena našim parama. Oko 150 radnika našlo se na ulici, a u novoj firmi TTU Energetik posao je dobilo samo 58. Šta je s ostalima? – pita Terzić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hiljade ljudi na protestu u Poljskoj protiv medijske reforme i zatvaranja bivših ministara

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

U Beogradu veliki protest 'Srbija protiv nasilja', građani blokirali most 'Gazela'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana